x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică

Drept la replică

10 Apr 2016   •   13:01

Stimată doamnă Elena Cristian,
Stimată doamnă Dana Grecu,
Stimate domnule Mihai Gâdea,
Stimate domnule Radu Tudor,
Stimate domnule Adrian Ursu,

Dorim să respingem anumite afirmații referitoare la BRD, făcute de domnul Radu Tudor în timpul emisiunii La ordinea zilei din 7 aprilie 2016, întrucât faptele sunt cu totul diferite.
BRD Groupe Societe Generale este o bancă solidă, profitabilă, care și-a crescut cota de piață în anul 2015 și care se bucură de încrederea a 2,3 milioane de clienți. Performanța actuală a BRD a fost evaluată de analiștii Fitch cu cel mai bun rating internațional al unei bănci din România (BBB+), iar cei de la Global Finance ne-au recomandat ca fiind ”cea mai bună bancă din România în 2015”. În consecință, nu există nicio justificare pentru afirmații hazardate precum ”problemele sunt foarte grave în interiorul BRD”. Într-adevăr, BRD a fost victima unor fraude în urmă cu 6 ani. Acestea au fost descoperite chiar de echipele sale interne de control. Așa cum a arătat și DIICOT, BRD a colaborat pro-activ cu justiția, a făcut plângere penală și în plus s-a constituit parte civilă împotriva autorilor prezumați ai acestor infracțiuni, pentru recuperarea prejudiciilor. Având în vedere toate aceste acțiuni și transparența cu care am susținut organele de investigație, consideram că afirmațiile dumneavoastră referitoare la ”o molimă în interiorul BRD” sunt complet nefondate.
În consecință, insistăm să retractați public afirmațiile facute. Faptele “ atât performanța excelentă a băncii, cât și modul în care banca acționează pentru recuperarea prejudiciilor trecute“ infirmă toate afirmațiile făcute de domnul Radu Tudor. Opiniile despre anumite aspecte din trecutul băncii, la care are dreptul orice jurnalist, nu ar trebui să fie amestecate cu modul în care banca acționează și performează în prezent.

Direcția Comunicare
BRD Groupe Societe Generale

×