x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de colecţie - Marius Mihalache

Ediţie de colecţie - Marius Mihalache

de Jurnalul National    |    23 Oct 2007   •   00:00
Ediţie de colecţie - Marius Mihalache

Studiază ţambalul de la vărsta de 6 ani. La vărsta de 10 ani uluia lumea, in cadrul unui concurs internaţional de la Atena, interpretănd la ţambal Liszt, Chopin şi Rahmaninov.

La 17 ani prezenta un recital de o oră la Teatrul Scala din Milano.
De-a lungul timpului a concertat alături de Gloria Gaynor, Chick Corea şi nu numai. Printre altele, a semnat coloana sonoră a filmelor "Filantropica" şi "California Dreamer". O Ediţie de Colecţie in care prietenii de inimă ai artistului - Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc, Liza Panait, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nelu Ploieşteanu şi mulţi alţii - vorbesc despre un om care a făcut din ţambal mai mult decăt un instrument.

Ediţia de Colecţie este insoţită de un nou album al lui Marius Mihalache, intitulat "World symphony". Un CD cu zece piese interpretate intr-un mod revoluţionar la ţambal, dintre care amintim: Ciuleandra, Oci ciorniie, Bordeiaş, La Passion. Piese ce au la bază elementul etno şi au mai multe influenţe muzicale: jazz, fusion, rock, tango. Artistul este acompaniat pe acest album de tobe, chitară bas, clape şi voce - Irina Sărbu, binecunoscută in lumea jazzului.  Â

Un album al unui artist care cheltuieşte din propria sa fiinţă, căntănd.

O Ediţie de Colecţie ce va schimba total viziunea romănilor despre ţambal.

×
Subiecte în articol: observator