x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Efectul zvonurilor legate de răpiri: Ambulanţele sunt atacate cu pietre în Capitală!

Efectul zvonurilor legate de răpiri: Ambulanţele sunt atacate cu pietre în Capitală!

08 Iul 2011   •   08:56
Efectul zvonurilor legate de răpiri: Ambulanţele sunt atacate cu pietre în Capitală!

Desi politia i-a anuntat pe toti parintii ca nu au motive de ingrijorare, pentru ca zvonurile despre ambulantele care rapesc copiii si le fura organele sunt doar inventii, nu toata lumea s-a linistit.

Din contra, mai multe ambulante au fost atacate cu pietre in Bucuresti, in zonele Ferentari si Plumbuita, de oameni convinsi ca echipajele nu salveaza vieti, ci le rapesc copiii. De asemenea, in zona Bucurestii Noi - Basilescu, un echipaj al salvarii a fost atacat cu o scandura.

Zilele trecute, mii de mailuri au ajuns la populatie, in care se vorbea de copii rapiti pentru organe. Panica a fost hranita si de cazul unei fetite din judetul Constanta, rapita acum cateva saptamani. Gasita dupa patru zile, a povestit ca a fost dusa intr-o casa unde erau mai multi copii. Rapitorii nu au fost nici pana acum prinsi.

"Din cauza unor zvonuri false angajatii intampina dificultati in activitatea de salvare de vieti omenesti. Au fost situatii de agresiuni verbale si agresiuni fizice sub pretextul ca rapesc copii. Conducerea ambulantei Bucuresti neaga ca ar fi implicata in aceste actiuni. Ambulantele noastre sunt vopsite in culori distincte si poarta toate emblemele distinctive, toti angajatii poarta echipament de protectie in culorile protocaliu cu bleumarin", a declarat Alice Grasu, medic coordonator al Ambulantei Bucuresti, la RTV.

Ce spune Politia Capitalei

Chestorul sef al Politiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat ca toate zvonurile cu privire la existenta unor hoti de copii in tara sunt false si ca toti cei care au lansat aceste informatii in presa vor fi pedepsiti, in urma unor investigatii.


"Specialistii de la Criminalitatea Informatica din cadrul Politiei Romane efectueaza verificari si au luat toate masurile necesare pentru a identifica persoanele care pe retele de internet au indus in eroare populatia si au transmis zvonuri false", a declarat chestorul sef Vasile Viorel.

Mai mult decat atat, Viorel Vasile a adresat mass-mediei rugamintea de a nu mai promova mesaje catre populatie farap a verifica veridicitatea informatiei inaintea, tocmai pentru a nu crea stari de panica. (V.M.)

×