x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevi români educaţi cu televizorul de Discovery Channel, chiar în şcoli

Elevi români educaţi cu televizorul de Discovery Channel, chiar în şcoli

de Diana Scarlat    |    21 Ian 2012   •   08:11
Elevi români educaţi cu televizorul de Discovery Channel, chiar în şcoli

Peste 100 de profesori sunt "scoliti" in aceste zile, la Sibiu, de reprezentantii Discovery Channel veniti din Statele Unite ale Americii si de reprezentanti ai Ministerului Educatiei, pentru a folosi lectiile Discovery in educarea elevilor."Foarte interesant, dar cand incepe matematica?", este intrebarea unui elev care a vizionat pentru prima oara o lectie de matematica prezentata pe Discovery Channel. "Matematica incepe oriunde, ca si chimia sau fizica. Toate sunt in jurul nostru si le putem intelege altfel dintr-o emisiune TV", explica Ada Roseti, Channel Manager al Discovery Networks in Romania. Americanii au aplicat acest sistem de invatare in ultimii ani si au obtinut rezultate bune, in conditiile in care, inainte de a introduce invatarea cu ajutorul programelor TV destinate educatiei aveau din ce in ce mai putini tineri interesati destiinte.

"La un moment dat am constatat ca toti tinerii americani isi doreau sa devina avocati si nimeni nu se mai arata interesat de stiinte. Nu poti avea o tara de avocati. Am aplicat acest sistem de invatare si am reusit sa le suscitam interesul pentru matematica, fizica, chimie sau stiintele naturii", explica Hall Davidson, director of Global Learning Initiatives, care si-a inceput cariera ca profesor de gimnaziu si liceu, predand engleza, matematica, spaniola si matematica bilingva, ulterior a renuntat la catedra si, timp de 20 de ani, a predat matematica la postul TV PBS din zona Los Angeles, a tinut cursuri de dezvoltare profesionala, a sustinut crearea de continut de catre elevi si profesori si a produs serii TV despre educatie si tehnologie, fiind si coautor al TechWorks, un kit cu distributie internationala despre tehnologia folosita in salile de clasa. Tot el a infiintat Kitzu.org, o baza de resurse oferite gratuit, online, pentru a incuraja invatarea cu ajutorul media.
Scoala Discovery este un material didactic suplimentar pentru profesori si pentru elevi, o noua resursa de invatare.Proiectul a fost lansat pe 16 ianuarie, iar astazi a inceput trainingul profesorilor din 11o scoli din aproape toate judeteletarii. }coala Discovery are doua componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de invatamantul stiintific difuzata pe Discovery Channel in Romania, si o serie de materiale didactice disponibile online, care sa ajute profesorii sa integreze aceste programe in activitatile didactice curente. Cele doua componente au fost realizate tinand cont de programa scolara.

Programele educationale sunt difuzate pe Discovery Channel, de luni pana vineri, la ora 14.00, apoi, in reluare, initial a doua zi, de la ora 8.00, apoi in cadrul unui bloc de programe dedicat, sambata si duminica. Programele prezinta subiecte stiitifice, de la chimie si matematica, fizia, biologie si ecologie, pana la inventii, special selectate pentru a-i ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine fenomenele stiintifice, transmitand mesajul ca stiinta este un domeniu interesant si captivant. |n perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade (ore), urmand ca acestea sa fie reluate pana la finalul semestrului. Programele sunt dublate in limba romana, faara a avea pauze publicitare. Profesorii au la dispozitie si site-ul scoala.discovery.ro, care leofera materiale-suport ce pot fi folosite la clasa, in interactiunea cu elevii. Site-ul include o grila de programe si un Ghid pentru Profesori complet, despre fiecare episod, prezentand obiectivele lectiei, seturi de intrebari care sa-i apropie pe elevi de continut, propuneri de activitati in clasa si definitii pentru termenii de vocabular.

×
Subiecte în articol: scoala sibiu Discovery