x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc a alergat pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, în cursa "Flacăra Speranţei"

Emil Boc a alergat pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, în cursa "Flacăra Speranţei"

01 Iun 2013   •   21:03
Emil Boc a alergat pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, în cursa "Flacăra Speranţei"

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a alergat, sâmbătă, pe străzile municipiului în cursa "Flacăra Speranţei", purtând o torţă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cu prilejul deschiderii Jocurilor Naţionale Special Olympics. Emil Boc a luat startul în cursa "Flacăra Speranţei" din faţa Primăriei Cluj-Napoca, alături de aproximativ 40 de persoane, printre care poliţişti şi jandarmi.

Primarul a purtat o torţă împreună cu un copil, până la Sala Sporturilor "Horia Demian", unde au început Jocurile Naţionale Special Olympics.
Directorul sportiv al Fundaţiei Special Olympics România, Viorel Mocanu, a declarat că la ediţia din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics de la Cluj-Napoca iau parte peste 250 de sportivi din întreaga ţară, care se întrec în competiţii sportive de atletism sau înot.

"Cursa Special Olympics este un echivalent al flăcării olimpice, o mişcare de susţinere a integrării prin sport a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, a sportivilor cu IQ sub 70. Performanţa sportivă nu este obiectivul major al Special Olympics, ci menţinerea şi revigorarea stării de sănătate a acestor persoane. La ediţia din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, iau parte peste 250 de sportivi din întreaga ţară. Aceştia participă la competiţii sportive precum atletism sau înot", a spus Mocanu.

Primarul Emil Boc, care a alergat într-un tricou cu însemnele "Flacăra Speranţei", a declarat, la rândul său, că sportul nu are bariere sau vârstă şi i-a felicitat pe copiii care participă la Jocurile Naţionale Special Olympics.

Mai multe informatii

×