x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Engleza cu voluntari americani

Engleza cu voluntari americani

de Diana Scarlat    |    02 Feb 2010   •   00:00



Directorii şcolilor din mediul rural şi din oraşele mici pot invita, până pe 20 februarie, voluntari americani care să predea limba engleză.


Ambasada SUA la Bucureşti informează că voluntarii de la Corpul Păcii aşteaptă solicitări din partea şcolilor în care agenţia nu a mai avut reprezentare anterior, precum şi de la şcoli în care nu există suficienţi profesori de limbă engleză. Pe baza acestora, voluntarii vor preda limba engleză timp de 2 ani. Voluntarul american şi profesorii români de engleză lucrează cu clasa împărţită pe grupe în aşa fel încât voluntarul să nu înlocuiască profesorul român, activitatea sa completând-o pe cea a profesorilor români.

SCHIMB INTELECTUAL.
Corpul Păcii este o agenţie guvernamentală americană înfiinţată în 1961, care trimite voluntari americani în toată lumea în programe de asistenţă tehnică şi schimb intercultural. În baza acordului inter-guvernamental, agenţia americană funcţionează în România din anul 1992. În prezent, 65 de voluntari americani predau limba engleză în şcoli generale şi licee din întreaga ţară, în cadrul programului de predare a limbii engleze ca limbă străină.

×
Subiecte în articol: scoala