x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroi ai revoluţiei române din 1989, comemoraţi la Budapesta

Eroi ai revoluţiei române din 1989, comemoraţi la Budapesta

de Mediafax    |    24 Noi 2013   •   18:55
Eroi ai revoluţiei române din 1989, comemoraţi la Budapesta

Congregaţia transilvăneană a amplasat duminică un stâlp de lemn sculptat, dedicat memoriei unor eroi ai revoluţiei române din 1989, pe proprietatea unei biserici reformate de la Budapesta, relatează MTI.

Stâlpul este dedicat memoriei lui Csaba Zoltan Balla, care avea vârsta de 18 ani la acea vreme, şi a lui Misan Luminata Corina, care avea vârsta de 21 de ani.

Un oficial din cadrul Ministerului ungar de Externe, Adam Szesztay, care l-a reprezentat la eveniment pe secretarul de stat Zsolt Nemeth, deţinătorul unui titlu onorific în cadrul congregaţiei, a declarat că martirii etnici maghiari şi români şi-au vărsat sângele pentru o Transilvanie în care naţionalităţi diferite să trăiască într-o singură comunitate.

"Relaţia dintre ungurii transilvăneni şi români este o problemă geopolitică importantă în Centrul Europei. România poate fi legată de Europa Centrală numai prin Ungaria, iar orice disensiune între unguri şi români poate rupe România de Europa Centrală", a spus el.

"Este în interesul nostru reciproc ca România să facă parte din Europa Centrală şi un principiu director pentru politica externă a Ungariei", a declarat Szesztay.

"Eroii revoluţiei din 1989 din România au oferit un bun exemplu opunându-se sentimentelor antiungare reprezentate de Ceauşescu", a adăugat el.

×