x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Este oficial: mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA a fost prelungit încă şase luni

Este oficial: mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA a fost prelungit încă şase luni

03 Aug 2012   •   06:46
Este oficial: mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA a fost prelungit încă şase luni

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi a dispus vineri prelungirea cu sase luni, incepand cu 13 august, a delegarii lui Daniel Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

"Prin ordin al doamnei Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, din data de 03.08.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Delegarea este dispusa incepand cu data de 13 august 2012, pentru o perioada de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

Conform procedurii, Daniel Morar si-a inaintat joi consimtamantul de a ramane in pozitia de sef al DNA pana la desemnarea unui succesor, potrivit unor surse judiciare.

Avand in vedere ca ministrul Justitiei nu a facut inca o propunere de numire in functia de procuror sef al DNA, delegarea lui Daniel Morar in aceasta functie putea fi prelungita, potrivit legii, pentru inca sase luni.

In 18 iulie, Codruta Kovesi afirma ca il va delega pe Daniel Morar pe functia de procuror sef al DNA, daca "nu apare niciun fel de propunere sau nu e numita alta persoana".

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, declara, in 19 iulie, ca numirea procurorului sef al DNA trebuie facuta intr-o perioada de calm, de pace, iar in conditiile in care vremurile sunt "prea fierbinti", orice propunere avansata acum va produce scandal, va fi contestata.

"Nu am dorit sa fac propuneri pentru o pozitie importanta. Nu doresc sa amestec justitia cu turbulentele politice. Trebuie sa avem un climat de pace atunci cand discutam. Orice vom face va fi scandal, va fi contestat", a sustinut atunci Titus Corlatean, adaugand ca institutia DNA conteaza, iar cine va fi numit trebuie sa raspunda criteriilor legale.

Mandatul Codrutei Kovesi, care a detinut doua mandate succesive de trei ani ca procuror general al Romaniei, expira in 2 octombrie.

×