x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Este ziua de azi o zi specială? Ce s-a găsit în două judeţe diferite

Este ziua de azi o zi specială? Ce s-a găsit în două judeţe diferite

05 Mai 2015   •   17:17
Este ziua de azi o zi specială? Ce s-a găsit în două judeţe diferite
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ziua de azi pare a fi ziua armelor şi muniţiei din cel de-Al Doilea Război Mondial. În două judeţe diferite din ţară au fost găsite atât muniţie cât şi arme datând din ultima conflagraţie mondială.

 
Zeci de proiectile datând din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite, marţi, de nişte muncitori care executau lucrări la canalizarea oraşului prahovean Băicoi. 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pe raza oraşului Băicoi, unde, în timpul executării unor lucrări de canalizare, au fost depistate 61 de proiectile de calibrul 82 mm aflate încă în stare de funcţionare. 
 
Obiectele au fost ridicate de lucrătorii ISU şi depozitate în condiţii speciale, acestea urmând a fi detonate. 
 
Un bărbat din localitatea dâmboviţeană Valea Lungă a găsit, marţi, 20 de revolvere îngropate în curtea casei, se arată într-o informare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa. 
 
''Cel în cauză le-a găsit în timp ce săpa la fundaţia casei, probabil revolverele sunt din al Doilea Război Mondial'', se arată în informarea IJP Dâmboviţa. 
 
Potrivit sursei citate, armele, care nu erau în stare de funcţionare, au fost predate Poliţiei. 

×
Subiecte în articol: munitie munitie veche armament