x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eutanasierea câinilor, posibil subiect de referendum în Bucureşti

Eutanasierea câinilor, posibil subiect de referendum în Bucureşti

de Iulia Barbu    |    28 Noi 2011   •   10:20
Eutanasierea câinilor, posibil subiect de referendum în Bucureşti

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca situatia cainilor vagabonzi trebuie decisa de locuitorii orasului. Cu o lege aprobata, cu bani putini pentru construirea de adaposturi si mai ales in contextul disputei legate de eutanasierea cainilor vagabonzi, Orescu a apreciat ca tot ce poate face este sa se supuna dorintei bucurestenilor.

Astfel ca, intr-o luna, imediat dupa clarificarea legislativa, bucurestenii vor fi chemati sa raspunda la intrebari legate de situatia cainilor vagabonzi. Intrebat ce va face daca locuitorii Capitalei voteaza pentru eutanasiere, Sorin Oprescu a preferat sa raspunda: "Nu vreau sa facem acum doar pure speculatii. Vom vedea'. in principiu, edilul bucurestiului s-a aratat dispus sa construiasca adaposturi, cu sustinrea ONG-urilo de profil.

Rectificare bugetara negativa

De altfel, pe ordinea de zi de astazi este inclusa si rectificarea bugetara. " Suntem in contextul unei rectificari bugetare negative, in care am tinut cont ca resursele financiare sa fie folosite pentru necesitatile si prioritatile orasului. Ne trebuie un buget echilibrat care sa raspunda nevoilor Bucurestiului, insa jocurile politice au dat peste cap constructia bugetara. Abia la sfarsitul lunii mai am avut un buget, un buget care se razbuna astazi, cand trebuie sa impartim saracia', a precizat Oprescu. "Proiectele nu sunt ale mele, sunt ale bucurestenilor. Am continuat investitii si proiecte majore ale orasului: pasajul Basarab, stadionul

Desi Guvernul a taiat subventia pentru caldura, iar banii pentru stadionul national au ramas la stadiul de promisiune, primaria si-a vazut de treaba. Nu am intins mana la Guvern, ci doar i-am cerut sa isi respecte promisiunile. "

In conditiilor unui buget sarac, edilul a precizat care sunt prioritatile noii rectificari: "Plata subventiilor la caldura, functionarea orasului in conditii normale, este vorba de iluminat public, curatenie, spitale; continuarea investitiilor atat de necesare pentru oras; dezvoltarea infrastructurii scolare, terminarea reabilitarii gradinitelor, investitiile in infrastructura rutiera. Se pare insa ca interesele de gasca sunt puse inaintea intereselor bucurestenilor', a adaugat primarul Capitalei.

×