x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori susţin, astăzi, proba scrisă. Care sunt noutăţile examenului şi listele cu notele de la inspecţii

DEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori susţin, astăzi, proba scrisă. Care sunt noutăţile examenului şi listele cu notele de la inspecţii

18 Iul 2013   •   09:31
DEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori susţin, astăzi, proba scrisă. Care sunt noutăţile examenului şi listele cu notele de la inspecţii

7.888 de candidaţi vor susţine, astăzi, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, anunţă Ministerul Educaţiei, într-un comunicat. Candidaţii, care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie - 20 iunie, vor susţine proba scrisă într-unul din cele 42 de centre de examinare.

Examenul începe la ora 10.00, iar participanţii au de ales din 126 de discipline. Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină de examen, de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro .

Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât şi modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele de examen pentru care au optat candidaţii au fost postate pe pagina http://definitivat.edu.ro  şi au fost utilizate în activităţile de pregătire a debutanţilor, desfăşurate de casele corpului didactic.

Notele de la inspecţiile la clasă - definitivat 2013 - pe fiecare judeţ şi candidat în parte

Noutăţile sesiunii 2013 sunt acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8, arată Ministerul Educaţiei în comunicat.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 - 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.

×