x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exploatarea Minieră Lupeni amendată cu 10.000 de lei în acest an

Exploatarea Minieră Lupeni amendată cu 10.000 de lei în acest an

09 Oct 2017   •   18:59
Exploatarea Minieră Lupeni amendată cu 10.000 de lei în acest an

Exploatarea Minieră (EM) Lupeni, unde săptămâna trecută două persoane şi-au pierdut viaţa iar o a treia a fost rănită, a fost amendată anul acesta cu 10.000 de lei de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara pentru mai multe nereguli identificate la unul dintre abataje, care ar fi putut duce la accidentarea angajaţilor. 

"În primăvara acestui an a fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru probleme depistate la abatajul 9", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate. 

Potrivit acestuia, pe un plan înclinat al abatajului controlat erau prezente scurgeri de apă şi lipsea o scară de acces, ceea ce ar fi putut duce la accidentări ale angajaţilor care lucrau acolo. 

O altă exploatare minieră sancţionată în acest an de către inspectorii de muncă este cea de la Vulcan, unde a fost aplicată o amendă de 7.000 de lei pentru că angajaţii purtau un echipament de protecţie diferit de cel recomandat pentru activitatea pe care o desfăşurau. 

În ceea ce priveşte ancheta deschisă după accidentul colectiv de muncă de la Mina Lupeni, reprezentantul ITM Hunedoara a afirmat că aceasta continuă, termenul legal pentru finalizare fiind de 15 zile. Acesta poate fi prelungit în situaţia în care vor fi solicitate expertize din partea unor instituţii specializate. 

Doi mineri şi-au pierdut viaţa iar un al treilea a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucrau în subteran, opt dintre aceştia reuşind să fugă şi să scape cu viaţă din locul surpării de cărbune.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mina Lupeni amnenzi