x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meta renunță la "Facebook News" în Marea Britanie, Franța și Germania

Meta renunță la "Facebook News" în Marea Britanie, Franța și Germania

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   23:45
Meta renunță la "Facebook News" în Marea Britanie, Franța și Germania
Sursa foto: Hepta

Meta Platforms a anunțat marți că va renunța la funcția "Facebook News" din aplicația sa de socializare în Marea Britanie, Franța și Germania, în cursul acestui an.

Utilizatorii vor putea în continuare să vizualizeze link-uri către articole de știri, iar editorii europeni de știri vor continua să aibă acces la conturile și paginile lor de Facebook după ce schimbarea va fi implementată în decembrie, a precizat Meta, conform Reuters.

Cu toate acestea, Facebook nu va încheia noi acorduri comerciale pentru conținutul de știri pe "Facebook News" și nici nu va oferi inovații de produs pentru editorii de știri din aceste țări.

"Știrile reprezintă mai puțin de 3% din ceea ce văd oamenii din întreaga lume în feed-ul lor de Facebook, astfel încât descoperirea știrilor este o mică parte a experienței Facebook pentru marea majoritate a oamenilor", a declarat Meta într-o postare pe blog.

Împreună cu Big Tech Alphabet, compania a fost supusă unor presiuni tot mai mari din partea legislatorilor din întreaga lume pentru a împărți un procent mai mare din veniturile sale din publicitate cu editorii de știri.

Meta a început să blocheze știrile pe platformele sale Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada, ca răspuns la o nouă lege care îi obligă pe giganții de internet să plătească editorii de știri. Australia a implementat o lege similară în 2021.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: facebook news meta