x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facilităţi la adopţia copiilor mai mari

Facilităţi la adopţia copiilor mai mari

de Monica Cosac    |    03 Feb 2016   •   18:40
Facilităţi la adopţia copiilor mai mari
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Femeile care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea primi o indemnizaţie de circa 1.700 de lei şi un concediu de maximum un an, potrivit unui proiect de modificare a Legii adopţiei, care a fost adoptat, ieri, de Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Modificarea la proiectul depus de Guvern prevede acordarea unui concediu de un an pentru acomodarea dintre părinte şi copil, care se aplică doar la copiii cu vârsta de peste doi ani. Astfel, timpul de acomodare este mai mare decât cel propus iniţial (de doar şase luni), iar concediul se acordă la cererea părintelui. De asemenea, indemnizaţia primită de aceşti părinţi are o valoare de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinţă), adică 1.700 de lei lunar. Mamele care adoptă copii mai mici de doi ani vor beneficia de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizaţia de creştere a copilului. Proiectul de lege are scopul de a simplifica procedurile de adopţie pentru copiii români, în România, şi a fost deja adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.
Deşi a fost modificată recent, Legea Adopţiilor este descurajantă pentru cei care vor să adopte un copil. Mai multe mame, care reclamă procedurile extrem de greoaie şi documentaţia stufoasă, cer schimbarea legii într-o petiţie online.
 

×