x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără număr! Licitaţie de 17 milioane de euro pentru o nouă platformă informatică dedicată instituţiilor publice

Fără număr! Licitaţie de 17 milioane de euro pentru o nouă platformă informatică dedicată instituţiilor publice

02 Apr 2014   •   14:45
 Fără număr! Licitaţie de 17 milioane de euro pentru o nouă platformă informatică dedicată instituţiilor publice

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Bucureşti a demarat o licitaţie deschisă pentru implementarea unei platforme de cloud computing pentru instituţiile publice, în valoare estimată de 76,2 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro).

Conform caietului de sarcini, platforma ar urma să asigure "resursele IT de procesare şi stocare, precum şi comunicaţii pentru ca ministerele, agenţiile şi alte instituţii locale sau centrale să aibă posibilitatea să migreze tehnica de calcul regăsită sub formă de centre de date locale sau calculatoare individuale, pe o platformă unică. În acest mod, se estimează o reducere a costurilor la nivel local cu administrarea propriei infrastructuri IT, specifice fiecărei instituţii."

Proiectul se încadrează în prevederile obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice', privind îmbunătăţirea productivităţii în toate sectoarele de activitate şi reducerea decalajului acestui indicator faţă de nivelul mediu al productivităţii în UE, astfel ca până în 2015, România să atingă 55% din productivitatea medie a UE. 

Participanţii la licitaţie trebuie să aibă o cifră medie globală de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 122,57 milioane lei. Totodată, ofertantul trebuie să demonstreze că, în perioada 2011-2013, a furnizat produse similare în valoare cumulată de cel puţin 46,52 milioane lei, furnizate la nivelul a maxim patru contracte şi a prestat servicii similare în valoare cumulată de minimum 14,77 milioane lei, prestate la nivelul a cel mult două contracte.

Termenul limită pentru pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 mai 2014. Deschiderea ofertelor este programată pentru 22 mai.

La sfârşitul lunii noiembrie 2013, fostul ministru pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, semna alături de beneficiarul ICI, contractul aferent proiectului 'Infrastructură de tip Cloud pentru Instituţiile Publice din România - ICIPRO'.  (A.R.)





×