x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, despre extinderea la nivel național a programului FIV: Am primit deja 3.400 de solicitări

Firea, despre extinderea la nivel național a programului FIV: Am primit deja 3.400 de solicitări

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   12:56
Firea, despre extinderea la nivel național a programului FIV: Am primit deja 3.400 de solicitări
Sursa foto: FB Gabriela Firea

3.400 de cereri de înscriere în programul național FIV în cadrul căruia se acordă 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro au fost deja înregistrate, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Programul a fost lansat acum câteva zile (...) Mă bucură foarte mult interesul care există pentru acest program și mă bucur că am insistat ca acesta să fie aprobat, chiar dacă pe final de an”, a spus ministrul Gabriela Firea.

Ea apreciază că „sunt importante chiar și câteva zile pentru un cuplu care încearcă de ceva să aibă copii”.

„Sprijinul financiar de 3.000 de euro este important mai ales pentru familiile care au trecut deja printr-un astfel de procedeu medical și și-au consumat resursele financiare și mai ales pentru familiile cu venituri mici și nu mai trebuie să facă împrumuturi. (...) Din acest moment, proiectul este extins la nivel național. Așadar, am primit deja 3.400 de solicitări, cele mai multe pe email și foarte puțin fizic, la sediul Ministerului Familiei, pentru decontarea procedurilor de creștere a natalității”, încheie Firea.

Gabriela Firea

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea fertilizare in vitro