x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festitalia, un colţ de Italie reconstituit în capitala României

Festitalia, un colţ de Italie reconstituit în capitala României

09 Sep 2013   •   17:39

Începând din 12 septembrie, parcul Herăstrau va fi animat, timp de o săptămână, de muzică, artă, de gustul şi culorile Italiei.
Evenimentul Festitalia, organizat de Institutul Italian de Cultură, în parteneriat cu Asociaţia Italienilor din România (RO.AS.IT.), organizaţia Green Revolution şi NOA Event, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), îşi propune să reconstituie un colţ de Italie în capitala României, să recreeze atmosfera tipică serbărilor în aer liber din Italia.
Scena de la “Roaba de Cultură” (zona restaurantului Pescăruş) le va aparţine artiştilor de la Terrasonora din Napoli, Gruppo Musicale Artegiovane, Di Nuovo Insieme,  Allegria, copiiilor de la Fundaţia Parada România - care s-au pregătit cu spectacole de jonglerie şi circ, tinerilor solişti de la Universitatea de Muzică din Bucureşti - care îi vor aduce un omagiu lui Giuseppe Verdi. Nu va lipsi nici cvintetul de jazz La Dolce Vita şi cunoscutul cantautor Marco Finotto.

Momentul culminant al evenimentului Festitalia îl reprezintă parada “60 de ani de istorie a modei sub clar de lună”, prezentată de Roxana Iliescu.

Pe toată durata manifestării, vor fi deschise chioşcuri cu produse italieneşti şi cu specialităţi gastronomice din diverse regiuni ale Italiei.

Intrarea este liberă la toate spectacolele. Sunteţi aşteptaţi în număr cât mai mare să  (re)descoperiţi farmecul şi savoarea Italiei. (Dana Andronie)


×