x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FESTIVALUL GEORGE ENESCU - Trei finalişti la secţiunea "pian"

FESTIVALUL GEORGE ENESCU - Trei finalişti la secţiunea "pian"

de Daniela Istrate    |    10 Sep 2007   •   00:00

Seara dedicată pianului a reunit in finală trei interpreţi desemnaţi de juriu. Primul concurent, Christopher Falzone din S.U.A., a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de S. Rachmaninov.

Cel de al doilea participant, Evgeny Cherepanov din Rusia, a incăntat publicul cu Concertul nr. 2 in La major pentru pian şi orchestră de F. Liszt.

Surpriza serii a fost un tănăr de 27 ani din Rusia, Kunz Eduard, care a interpretat Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de P. I. Ceaikovski. Eduard Kunz a interpretat cu patos muzica lui Ceaikovski. Cu siguranţă că nu va uita prea curănd aplauzele publicului.


IMPRESII.
La finalul concursului, maestrul Dan Grigore ne-a impărtăşit căteva impresii: "Am avut noroc de personalităţi adevărate in acest concurs, cu talent, inteligenţă artistică şi temperament. Concurenţii romăni m-au dezamagit, nu au fost la inălţimea aşteptărilor mele, insă interpretul din S.U.A., Christopher Falzone, m-a impresionat profund, ca şi ceilalti interpreţi, de altfel, care au venit foarte bine pregătiţi". Ca şef al catedrei de pian la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, maestrul Dan Grigore şi-a propus să infiinţeze un modul special Enescu, aşa incăt studenţii să cunoască şi să-şi insuşească sonatele si suitele compozitorului G. Enescu. "Este de neiertat că un interpret străin poate să cănte mai bine decăt un romăn Enescu", a lăsat să se inţeleagă maestrul Dan Grigore.

×
Subiecte în articol: observator