x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare

Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare

13 Noi 2015   •   12:24
Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat vineri că a semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl are cu fostul preşedinte Traian Băsescu, aceasta fiind procedura preliminară trimiterii dosarului în instanţă, ea precizând că acest lucru ''nu înseamnă nicidecum o împăcare''.

"Am semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl am cu fostul preşedinte Traian Băsescu, aceasta fiind o procedură preliminară trimiterii dosarului în instanţă, care, în curând, va deveni obligatorie prin lege. Acceptarea medierii nu înseamnă nicidecum o împăcare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formulă de stingere a litigiului permisă de lege", a explicat Gabriela Firea, într-un comunicat remis AGERPRES.

Ea a adăugat că principalul său obiectiv în această acţiune este ca fostul preşedinte să admită că a greşit atunci când i-a atacat familia şi a denigrat-o "în mod direct şi repetat", atât personal, "cât mai ales în calitate de senator al României, ceea ce aduce atingere gravă relaţiei fireşti, constituţionale, dintre preşedintele în exerciţiu şi Parlamentul ţării sale".

"Dacă tot se vorbeşte în aceste zile de schimbarea de atitudine a clasei politice, cred că este un bun prilej pentru dl. Băsescu să-şi recunoască greşelile, pentru că oamenii aşteaptă de la politicieni să construiască, nu să dărâme, iar dezbaterile să fie bazate pe idei şi argumente, nu pe atacuri la persoană. În cazul în care fostul preşedinte nu agreează această abordare, deşi el a fost cel care a propus medierea, dosarul îşi va urma cursul în instanţă şi, la un moment dat, vom vedea care va fi deznodământul", a mai spus Firea.

×
Subiecte în articol: gabriela firea