x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Cîțu: Aștept fundamentarea deciziei privind suspendarea lotului AstraZeneca/ Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști

VIDEO. Cîțu: Aștept fundamentarea deciziei privind suspendarea lotului AstraZeneca/ Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști

12 Mar 2021   •   10:39
VIDEO. Cîțu: Aștept fundamentarea deciziei privind suspendarea lotului AstraZeneca/ Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că așteaptă fundamentarea decizie privind suspendarea lotului cu probleme AstraZeneca. Acesta a mai precizat că are încredere în specialiști și în Agenția Europeană a Medicamentului.

„Trebuie să ne uităm întotdeauna la specialiști, eu am încredere în experți și în Agenția Europeană a Medicamentului. Decizia de suspendare nu a fost luată de mine, aștept și eu fundamentarea deciziei”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, acesta a acuzat o campanie împotriva vaccinării și a măsurilor pe care le ia Guvernul în lupta cu pandemia, comparand-o cu „acțiuni teroriste”.

„De un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul în lupta cu pandemia, împotriva măștilor, împotriva distanțării și împotriva vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a spus Cîțu.

Premierul a mai declarat că în România campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, „cu monitorizarea tuturor efectelor adverse”.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (AstraZeneca - n.r.), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem, bineînţeles, o ţară, Marea Britanie, care-şi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil", a spus acesta.

România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia, după două decese înregistrare în rândul persoanelor imunizate. Din cele 81.600 de doze, România a folosit 77.049, restul fiind carantinate temporar, ca măsură de precauție, potrivit Comtetului national pentru coordonare activităților de vaccinare.

×