x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fondul de Garantare a Asiguraţilor a primit 230.000 cereri de plată de la creditorii City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a primit 230.000 cereri de plată de la creditorii City Insurance

20 Iul 2022   •   13:08
Fondul de Garantare a Asiguraţilor a primit 230.000 cereri de plată de la creditorii City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a primit 230.000 de cereri de plată de la creditori ai City Insurance, din care 32.486 de cereri au fost vizate, totalul despăgubirilor acordate fiind de circa 297 milioane lei, informează Ziarul Financiar.

Creditorii de asigurare ai City Insurance, intrată în faliment, al căror drept de creanţă s-a născut anterior datei de 20 aprilie 2022, au ca termen final de depunere a cererilor de plată data de 20 Iulie 2022, a anunţat miercuri FGA.

După această dată, mai pot depune cereri de plată doar creditorii al căror drept de creanţă s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 20 aprilie 2022.

FGA a primit peste 230.000 de cereri de plată, dintre acestea fiind înregistrate aproximativ 156.000.

Un număr de 32.486 de cereri de plată au fost deja avizate în Comisia Specială a FGA, intrând la plată. Totalul despăgubirilor acordate până în prezent de către FGA creditorilor de asigurare ai City Insurance este de circa 297 milioane lei.

În prezent, instituţia are de verificat şi înregistrat aproximativ 80.000 de cereri de plată.

Din luna iunie, cererile depuse online sunt înregistrate automat prin intermediul formularului disponibil pe site-ul instituţiei.

„Având în vedere scăderea numărului cererilor de deschidere a dosarelor de daună primite, ca urmare a încetării valabilităţii poliţelor de asigurare, o parte din personalul care efectua activitatea de constatare daune este redistribuit, etapizat, către activitatea de soluţionare cereri de plată (dosare daună, restituiri prime), astfel încât fluxul de soluţionare să fie îmbunătăţit. După finalizarea procesului de redistribuire a angajaţilor, în cadrul FGA, capacitatea lunară de soluţionare a cererilor de plată va creşte în perioada următoare, estimarea FGA fiind că se va ajunge la o capacitate de soluţionare lunară de circa 6.000 de cereri de plată”, se arată în comunicatul instituţiei.

Între data aprobării de către Comisia Specială şi data plăţii efective există o durată medie de 1-4 zile lucrătoare.

Soldul FGA disponibil la 18 iulie era de aproximativ 440,58 milioane lei.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: city insurance