x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Forța de intervenție” pregătită de Guvern pentru lupta cu Covid-19

„Forța de intervenție” pregătită de Guvern pentru lupta cu Covid-19

22 Oct 2020   •   19:57
„Forța de intervenție” pregătită de Guvern pentru lupta cu Covid-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul a anunțat formarea unei „forțe de intervenție” în sănătate prin angajarea în sistemul medical a primilor 200 de tineri care și-au finalizat rezidențiatul.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că propunerea de ordonanță, în primă lectură, se referă la tinerii care și-au finalizat acum rezidențiatul.

”După cum știți, există un număr de medici din diferite specialități care și-au dat acum examenul de specialitate și au finalizat rezidențiatul. Propunerea noastră, într-o Ordonanță, dacă sunteți de acord să o punem astăzi, într-o primă lectură, este crearea unei...”. ”Astfel încât să-i angajăm pe toți, ca o forță de intervenție” a intervenit Ludovic Orban.

 

”Noi am propus acum primii 200, în ATI, Urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Dacă e cerere, venim cu suplimentare. Angajăm la Spitalul Gerota și de acolo distribuim prin coordonare. La finalizarea perioadei care poate dura vreo 6 luni, vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor dori să meargă, fără concurs. Acesta va fi modul prin care vom atrage medicii care au terminat rezidențiatul”, a spus Raed Arafat la începutul ședinței de Guvern.

Conform acestuia, autoritățile au în vedere și creșterea capacității de ventilație la nivelul Unităților de Primiri Urgențe, pentru a-i putea trata pe pacienții care ajung aici până la preluarea lor în ATI. Raed Arafat susține că se încearcă suplimentarea ventilatoarelor cu unele aflate în stoc.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: raed arafat