x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, audiat la DNA

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, audiat la DNA

16 Apr 2013   •   10:22
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, audiat la DNA
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images Corneliu Dobritoiu
UPDATE 12:10 - Fostul ministru al Apărării liberalul Corneliu Dobriţoiu a confirmat, marţi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că procurorii au început urmărirea penală în cazul său pentru că ar fi influenţat acordarea sau obţinerea unor foloase în dosarul privind atribuirea de locuinţe de serviciu unor cadre militare.

"Sunt puţin surprins că după patru ani de zile, neapărând alte chestiuni la dosar, alte fapte... Dar mă rog (...) e o chestie lungă, acolo. Ceva de genul acesta: că aş fi influenţat acordarea sau obţinerea unor foloase şi aşa mai departe. Deci, nimic. (...) Probabil că sunt unele persoane care au interese directe să nu cumva să ajung la Ministerul Apărării şi din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi soluţionat în 20 de ani şi să blocheze accesul... Nu ştiu de ce se tem, pentru că eu am apărat legea şi acolo", a afirmat Dobriţoiu.

........................................

Fostul ministru al Apărării, liberalul Corneliu Dobriţoiu, s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie unde îi vor fi prezentate acuzaţiile din dosarul privind atribuirea locuinţelor de serviciu.

DNA cercetează, în acest caz, mai multe cadre militare bănuite că au fost implicate în atribuirea de locuinţe de serviciu unor persoane care nu aveau dreptul să le deţină. Anchetatorii verifică dacă fostul ministru al Apărării a beneficiat de o astfel de locuinţă.

La intrarea în sediul Direcţiei, Dobriţoiu a declarat că a fost invitat de DNA să parcurgă împreună cu avocaţii actele dintr-un dosar început în 2006, pentru care a mai fost chemat în 2009.

"Nu ştiu, a fost acea problemă a casei pentru generali, un lot mai mare, cam aşa a început. (...) Am respectat condiţiile legale. Casa de vacantă era trecută în declaraţia de avere. Deci, nu a fost o chestie ţinută la secret. Ce pot să spun e că nu mi-am dat eu casa, nu am stabilit preţuri, în fine", a afirmat Dobriţoiu, precizând că nu a avut nicio relaţie cu structura care a pregătit dosarele pentru aprobare.

Întrebat dacă se întâmpla des la acea vreme să fie schimbate preţurile locuinţelor, el a subliniat că n-a fost invitat să-şi dea cu părerea asupra preţului sau asupra fluctuaţiei preţurilor.

"Nu ştiu dacă s-a înjumătăţit preţul, a fost dat mai jos. Sincer eu nu ştiu, pentru că eu nu am fost parte în acel proces. Decât mi s-a adus la cunoştinţă suma, am plătit-o. Nu am făcut nimic oneros, dar mă rog. (...) Aveam doar o casă de vacanţă. În legea locuinţei se specifică foarte clar, mă rog, avem o definiţie acolo pentru casele de vacanţă - că se ocupă temporar, nu reprezintă un domiciliu stabil", a explicat fostul ministru al Apărării.

El a promis că după întâlnirea cu procurorii DNA va răspunde la întrebările jurnaliştilor.

Săptămâna trecută, DNA confirma că procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de generalul în rezervă Traian Pigui într-un dosar privind atribuirea unor locuinţe de serviciu. În acest dosar, potrivit unor surse judiciare, ar fi vizat şi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu.



×
Subiecte în articol: corneliu dobritoiu dobritoiu dna