x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Francezii ii vor capul lui Sever Muresan

Francezii ii vor capul lui Sever Muresan

09 Sep 2004   •   00:00

Autoritatile franceze cer anchetorilor de la Bucuresti arestarea si extradarea omului de afaceri Sever Muresan.

Autoritatile franceze cer anchetorilor de la Bucuresti arestarea si extradarea lui Sever Muresan. La 21 aprilie, Muresan a fost condamnat de Curtea de Apel din Dijon la un an si jumatate de inchisoare pentru evaziune fiscala.
ION ALEXANDRU

La 1 septembrie, autoritatile franceze au emis pe numele lui Muresan un mandat european de arestare, iar in 3 si 7 septembrie, Interpol Paris a trimis Biroului National Interpol doua solicitari, prin care autoritatile franceze cer in mod expres arestarea provizorie, in vederea extradarii, a lui Muresan. Potrivit documentului, autoritatile judiciare franceze au cerut autoritatilor romane un raspuns urgent la solicitarea facuta cu patru zile in urma care viza o serie de investigatii pentru depistarea lui Muresan la o adresa din Capitala, cunoscuta de politistii francezi.

CONDAMNARE. Sever Muresan a fost condamnat in Franta pentru "sustragerea frauduloasa si voluntara de la declararea si plata partiala a impozitului pe venit, subscriind o suma mai mica decat cea reala". Mandatul de arestare a fost emis la 13 decembrie 2002 de Tribunalul de Corectie din Dijon si a fost confirmat prin aceasta sentinta. Pedeapsa pentru faptele comise de Muresan in Franta in 1996 se va prescrie in 2009. Francezii mentioneaza ca, daca Muresan va fi arestat, Parchetul din Dijon va cere extradarea pe cale diplomatica.

Sever Muresan a administrat mai multe societati cu sediul in Cote D’Or (Franta), printre care si SRL-ul East European Trading. Muresan era membru al consiliului de administratie al primei banci private din Romania - Dacia Felix. In urma unui control fiscal al veniturilor personale inregistrate in 1995, autoritatile franceze au descoperit ca Muresan ar fi declarat o suma mult mai mica la veniturile inregistrate, care au fost declarate in cuantum de 4.801.929 franci francezi. Anchetatorii francezi sustin ca valoarea impozitelor nedeclarate de Muresan se ridica la peste un milion de euro.

×
Subiecte în articol: observator mureşan