x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fuga lui Omar Hayssam pare o "afacere" de familie

Fuga lui Omar Hayssam pare o "afacere" de familie

de Miruna Pasa Petru    |    02 Aug 2007   •   00:00

Procurorii Parchetului instanţei supreme au pus ieri sub invinuire o a treia persoană in dosarul fugii lui Omar Hayssam din ţară.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au pus ieri sub invinuire o a treia persoană in dosarul fugii lui Omar Hayssam (foto) din ţară. Mahmoud Omar, unul dintre fraţii sirianului, este acuzat că, alături de armatorul Mustafa Tartoussi şi de Mouchkles Omar, ar fi planificat şi organizat anul trecut fuga lui Omar Hayssam, deşi acesta era judecat pentru terorism.

PLAN RAPID. Potrivit anchetatorilor, planificarea dispariţiei lui Omar Hayssam, la data de  30 iunie anul trecut, a fost făcută in decurs de numai o săptămănă, incepănd cu data de 23 iunie 2006. După toate probabilităţile, sirianul a părăsit teritoriul Romăniei prin Portul Constanţa, ascuns la bordul navei Iman-T, şi a avut ca destinaţie finală localitatea Tatous, din Siria.

URMĂRIT. Hayssam a reuşit să fugă din ţară la scurt timp după ce fusese eliberat din arestul preventiv, pe motiv că era bolnav de cancer. El a fost dat imediat in urmărire internaţională, dar pănă in prezent nu a putut fi readus in Romănia, unde a fost condamnat intre timp la 25 de ani de inchisoare pentru organizarea răpirii jurnaliştilor romăni in Irak.

×
Subiecte în articol: observator omar omar hayssam