x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeraliile Reginei Ana: Aproape 1.400 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică

Funeraliile Reginei Ana: Aproape 1.400 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică

09 Aug 2016   •   14:35
Funeraliile Reginei Ana: Aproape 1.400 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică

Aproximativ 1.400 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor desfăşura misiuni specifice pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în contextul desfăşurării funeraliilor Reginei Ana.


Potrivit unui comunicat al MAI transmis marţi AGERPRES, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus în cadrul unei şedinţe de lucru ca toate acţiunile structurilor MAI să fie coordonate unitar prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, cerând o atenţie deosebită pentru asigurarea deplasării fără incidente a cortegiului funerar şi a măsurilor de siguranţă la locul de desfăşurare a activităţilor, inclusiv a asistenţei medicale de urgenţă pentru participanţi.

"În acest scop au fost mobilizaţi aproximativ 1.400 de poliţişti, jandarmi şi pompieri care vor desfăşura în intervalul 9 - 13 august a.c. misiuni specifice, fiind disponibile şi resurse suplimentare, pregătite în eventualitatea apariţiei unor situaţii deosebite. (...) Peste 960 de poliţişti şi jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în locurile de desfăşurare a activităţilor (aeroport, Castelul Peleş, Palatul Regal, Curtea de Argeş) şi în localităţile tranzitate de convoiul funerar", precizează sursa citată.

Pentru dirijarea şi fluidizarea circulaţiei, vor fi în stradă aproximativ 430 de poliţişti rutieri, care vor lua măsuri pentru a asigura deplasarea în condiţii de siguranţă a cortegiului funerar, inclusiv prin însoţirea cu echipaje pe tot traseul şi prin impunerea, acolo unde este nevoie, de restricţii de circulaţie, informează MAI.

Pentru prevenirea eventualelor situaţii de urgenţă pe tot parcursul activităţilor, mai ales în locurile unde este aşteptat un număr mare de persoane, va fi asigurată prezenţa echipajelor SMURD.

Poliţia de Frontieră a dispus măsurile necesare pentru facilitarea tranzitului frontierei de stat a tuturor participanţilor la funeralii, inclusiv a demnitarilor români şi străini şi a reprezentanţilor mass-media, precizează sursa citată.

Potrivit MAI, ministrul Petre Tobă a cerut maximă responsabilitate şi profesionalism în gestionarea misiunilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşurate în contextul funeraliilor regale, astfel încât toate activităţile să decurgă fără incidente.

Sursa: AGERPRES

×