x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru furt de produse petroliere. Poliţiştii au tras focuri de armă

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru furt de produse petroliere. Poliţiştii au tras focuri de armă

05 Aug 2013   •   09:38
Fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru furt de produse petroliere. Poliţiştii au tras focuri de armă

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, în această noapte, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare, informează agerpres.ro.

Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Bivolaru Gabriel, Chihaia Marian, Arhire Adrian, Poenaru Marius-Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Merdicos Romero-Ovidiu, Dimofte Petronel şi Matei Marius-Ionuţ, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani", au informat, printr-un comunicat remis presei, oficiali ai Parchetului. 

Conform acestora, din probatoriul administrat în cauză până în prezent a reieşit că inculpaţii sustrăgeau produs petrolier din conducte prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, îl încărcau şi transportau în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, fiind transferat apoi într-o cisternă. Ulterior, produsul petrolier era transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din Năvodari şi era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.

"La momentul intervenţiei pentru prinderea în flagrant, deşi un echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice pentru oprirea autovehiculului unui al zecelea suspect, Mangalea Gheorghe, acesta nu s-a conformat şi a lovit autoturismul jandarmeriei, iar deşi au fost trase două focuri de armă de avertisment, cel în cauză a reuşit să fugă", au menţionat procurorii.

Cele zece persoane au fost depistate în urma unor acţiuni cu efective mărite de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai Conpet, sub coordonarea unui procuror de caz, care au fost efectuate la sfârşitul săptămânii trecute privind furturile de produse petroliere din conductele magistrale de transport.

 

×
Subiecte în articol: gabriel bivolaru furt evaziune fiscala