x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gala Europeană a Spitalelor Private. Mesajul lui Iohannis: Avem un obiectiv comun

Gala Europeană a Spitalelor Private. Mesajul lui Iohannis: Avem un obiectiv comun

de Redacție Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   20:13
Gala Europeană a Spitalelor Private. Mesajul lui Iohannis: Avem un obiectiv comun
Sursa foto: Hepta

Avem un obiectiv comun: asigurarea accesului adecvat la servicii medicale de calitate, spune președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul Galei Europene a Spitalelor Private.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, un mesaj în cadrul Galei Europene a Spitalelor Private, eveniment aflat la a treia ediție, căruia Președinția i-a acordat Înaltul Patronaj.

„În domeniul sănătății, avem un obiectiv comun: asigurarea accesului adecvat la servicii medicale de calitate și îmbunătățirea experienței de îngrijire a pacienților. Relația dintre sistemul public și cel privat trebuie să fie guvernată de colaborare și schimb de bune practici. Numai prin acest parteneriat putem crea un sistem de sănătate rezilient, eficient și echitabil pentru toți cetățenii noștri. Furnizorii privați promovează un sistem de îngrijiri adaptat dinamicii actuale, cu infrastructură modernă și capabilă să genereze competențe inovative, aducând soluții noi și eficiente în beneficiul pacienților. Experiența pandemiei a evidențiat relevanța acestui sector pentru continuitatea diagnosticării și a monitorizării de specialitate în circumstanțe dificile. În fața provocărilor globale actuale, rolul spitalelor private este mai important ca niciodată, prin promovarea unor modele de îngrijiri sustenabile și servicii personalizate”, spune Klaus Iohannis, în mesajul său.

Potrivit lui Iohannis, în România, sectorul privat a demonstrat o capacitate extraordinară de adaptare și inovare, contribuind la menținerea unui standard înalt de îngrijire medicală.

„Parteneriatul dintre stat și sectorul privat rămâne un vector crucial pentru dezvoltarea calității și pentru îmbunătățirea rezultatelor în domeniul sănătății, pentru reformă, reconstrucție și dezvoltare durabilă. Gala Europeană a Spitalelor Private reprezintă un prilej de a celebra excelența și, totodată, o oportunitate de a reflecta asupra direcțiilor viitoare. Trebuie să continuăm să promovăm inovația, să investim în formarea profesională și să ne asigurăm că fiecare pacient beneficiază de cele mai bune îngrijiri posibile”, a mai spus Iohannis.

Președintele a felicitat câștigătorii acestei ediții și i-a îndemnat să continue aceste bune practici și să joace un rol transformator în sistemul de sănătate pentru un viitor mai bun pentru întreaga Europă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gala spital privat Iohannis