x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO - Peste o mie de persoane au trecut până la prânz prin faţa catafalcului Reginei Ana

GALERIE FOTO - Peste o mie de persoane au trecut până la prânz prin faţa catafalcului Reginei Ana

11 Aug 2016   •   17:46
GALERIE FOTO - Peste o mie de persoane au trecut până la prânz prin faţa catafalcului Reginei Ana
Sursa foto: Foto: DIANA OROS

Peste o mie de persoane au trecut joi, de la primele ore ale dimineţii până la prânz, prin faţa sicriului Reginei Ana, adus cu o seară înainte de la Castelul Peleş în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

Femei, bărbaţi sau copii, tineri sau vârstnici au aşteptat în linişte la rând pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei. Cei mai mulţi s-au închinat în dreptul catafalcului, iar unii dintre ei au îngenunchiat.

Aproximativ 30 de persoane au aşteptat, înainte de ora 8,00, în faţa Palatului Regal pentru a li se permite accesul în Sala Tronului.

După deschiderea porţilor Palatului la ora 8,00, rândul s-a destrămat, dar numărul celor care a intrat să se închine în faţa sicriului reginei s-a menţinut constant. După ora 10,30 cei care au dorit să treacă prin Sala Tronului au stat la rând aproximativ 15-20 de minute. Flori şi candele continuă să fie depuse în faţa Palatului Regal.

Catafalcul este străjuit de patru militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Joi şi vineri, între orele 8,00 şi 22,00, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise, de marţea trecută, la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Regina Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveţia.

AGERPRES

Click pe poza pentru galeria foto

×
Subiecte în articol: regina ana catafalcul reginei ana