x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Generalul Voinea, trecut în rezervă

Generalul Voinea, trecut în rezervă

de Violeta Fotache    |    01 Apr 2009   •   00:00

Procurorul militar Dan Voinea, cu grad de general maior cu două stele, anchetator în cazurile Revoluţie şi Mineriade, este de ieri rezervist.



Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul privind trecerea în rezervă a generalului maior din Ministerul Apărării Naţionale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Reamintim că la 20 martie, preşedintele ţării a semnat şi decretul privind revocarea din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare(SPM) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a generalului maior magistrat Dan Voinea.

Decizia a venit ca urmare a mai multor nereguli depistate în activitatea SPM de către inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii şi a cererilor formulate de procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi de ministrul justiţiei Cătălin Predoiu. CSM a avizat favorabil revocarea din funcţie a lui Voinea. Această hotărâre a fost însă contestată de procurorul militar Dan Voinea la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă căreia i s-a cerut suspendarea acestei decizii. Ieri la CSM, Dan Voinea a anunţat că şi-a depus cerere de pensionare începând cu data de 13 martie.

UNUL PLEACĂ, ALŢII VIN
Tot ieri şeful statului a semnat mai multe decrete prin care a acordat gradul de general de brigadă cu o stea. Promovaţii sunt Adrian Popescu, Sorin-Gabriel Cozma, Gheorghe Puiu, Marian Enescu, Dorel Scornea şi Laurian Gheorghe, angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii.

×
Subiecte în articol: observator