x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Mănăstirii Cernica

Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Mănăstirii Cernica

26 Sep 2013   •   14:56
Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Mănăstirii Cernica

Regizorul Geo Saizescu a fost înmormântat cu onoruri militare joi, în jurul orei 14.00, la cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti, în prezenţa familiei, dar şi a câtorva zeci de admiratori şi apropiaţi, precum şi colegi de breaslă. Geo Saizescu, unul dintre cei mai importanţi regizori de film români, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 80 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al cineastului a fost depus miercuri, în jurul orei 11.00, în foaierul Teatrului Odeon din Bucureşti, unde a fost oficiată şi o slujbă religioasă.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu, miercuri şi joi, s-au numărat Alecu Croitoru, Eusebiu Ştefănescu, Dinu Săraru, Bogdan Stanoevici, Dan Piţa, Elvira Deatcu, Rodica Mandache, Denis Ştefan, Manuela Hodor şi Ion Marin. Sicriul cineastului a fost înconjurat de coroane de flori trimise de colegi de breaslă, prieteni şi admiratori. Astfel, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Teatrală din România, preşedintele României, preşedintele Senatului s-au numărat printre cei care au trimis câte o coroană de flori.

Joi, în jurul orei 10.30, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al regizorului Geo Saizescu a plecat spre cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti.

Înainte de plecare, regizorul Alecu Croitoru a declarat că peste o săptămână se împlineau 60 de ani de când l-a cunoscut pe "extrordinarul om" Geo Saizescu. "M-am supărat foarte tare văzând pe ecranele televizoarelor «A murit Geo Saizescu». Nu este adevărat. Geo trăieşte prin tot ce a făcut, prin tot ce a dat studenţilor săi, prin înfiinţarea Facultăţii de Arte a Universităţii Hyperion, prin cărţile pe care le-a scris şi a lăsat un fel de profesie de credinţă pentru această extraordinară şi frumoasă profesie de cineast, şi el rămâne şi prin familia pe care a lăsat-o întregită prin băiatul lui care îi duce mai departe profesia, prin nepoţii lui", a spus acesta, joi, la Teatrul Odeon.

Mai multe informatii, aici.

×