x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Maior, directorul SRI, audiat în Parlament: Ameninţarea teroristă este în creştere

George Maior, directorul SRI, audiat în Parlament: Ameninţarea teroristă este în creştere

18 Sep 2012   •   14:49
George Maior, directorul SRI, audiat în Parlament: Ameninţarea teroristă este în creştere

Directorul SRI, George Maior, a declarat marti ca amenintarea terorista este "in crestere", institutia concentrandu-se pe acest fenomen mai mult decat in alti ani.

Declaratia a fost facuta dupa ce Maior a fost audiat in comisia parlamentara de specialitate, in legatura cu activitatea Serviciului pe 2011.

"Din punct de vedere al amenintarii teroriste, am mentionat catre Comisie ca aceasta amenintare este in crestere din cauza unor factori pe care i-am explicitat in cadrul Comisiei si ca ne concentram mai mult decat in alti ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o amenintare directa sau iminenta, dar este o amenintare in crestere si ati vazut evolutii in Europa si chiar in tari vecine legate de fenomenul terorist care ne ingrijoreaza si pe noi", a spus Maior, intr-o declaratie la finalul audierii.

Pe de alta parte, Maior a spus ca anul trecut 58% din informarile SRI au fost transmise Guvernului si ceva mai putin de jumatate, mai exact 28%, presedintelui.

"Am evidentiat faptul ca majoritatea informarilor noastre au fost transmise Guvernului, in principal 58% din aceste informari au fost transmise Guvernului si 28-29% presedintelui, avand in vedere faptul ca anul 2011 s-a caracterizat si din punct de vedere al securitatii nationale prin efectele acestei crize economice si financiare, Guvernul avand indatorirea principala si misiunea de a solicita informatie, de a consuma informatie pe aceste chestiuni", a spus Maior.

El a precizat ca in 2011 au fost transmise si autoritatilor locale foarte multe informari, in jur de 2000.

Raportul de activitate al SRI pe 2011 a fost adoptat de Comisia parlamentara de control, urmand sa fie prezentat la o data ulterioara plenului Parlamentului, spre aprobare.

George Cristian Maior a fost audiat la Comisia de control a activitatii SRI privind raportul activitatii Serviciului pe 2011.

×