x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheara urmareste ancheta din Spania

Gheara urmareste ancheta din Spania

13 Aug 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Procurorii sunt ingrijorati ca informatia privind ancheta ce-l are ca subiect pe Nicu Gheara a "transpirat" in presa, deoarece, pus in tema, acesta (aflat acum in Spania) si-ar putea sterge urmele. Nu e exclus ca faptele pentru care e cercetat Gheara sa aiba legatura cu faimosul dosar "cocaina pentru VIP-uri". Stirea ca Nicu Gheara este pe punctul de-a fi "incaltat" cu un dosar penal pentru trafic de cocaina a provocat nervozitate la Parchetul General. Procurorii apreciaza ca aceasta este o informatie cu inalt grad de confidentialitate si de risc. Oficial, nimeni n-a vrut sa comenteze aceasta informatie. Neoficial, insa, factori de raspundere din Parchet si-au exprimat temerea ca deconspirarea unor astfel de date ar putea sa le strice ancheta.
MIRUNA PASA, VALENTIN ZASCHIEVICI

Ce contine misteriosul dosar instrumentat de procurori cu evidentul concurs al serviciilor de informatii? Am putea cauta macar o parte din raspuns in ofensiva autoritatilor judiciare impotriva unor retele de traficanti de droguri care si-au facut mendrele netulburati timp de mai multi ani. In acesti ani, traficantii au fost monitorizati atent. Pasii lor au fost numarati nu numai de anchetatorii romani, ci si de agentiile de profil ale tarilor prin care circula cocaina in drumul sau spre Bucuresti.

PRIMELE POPICE. In luna februarie a acestui an s-a spart buba. Primul arestat a fost Bogdan Albu. Apropiat al lui Nicu Gheara si al lui Beinur Nuredin, Albu a fost prins cu drogurile la el, in Gara Constanta. Celelalte piese din retea au picat ca popicele. Asa a fost arestat si Robert, nepotul lui Mircea Sandu. Ancheta s-a extins spre beneficiarii pretiosului praf alb. Asa se face ca tot felul de vedete, fotbalisti, fiice si feciori de bani gata s-au incolonat si au dat cu subsemnatul la Parchet. Cei mai putin norocosi au devenit invinuiti: Raluca Sandu, Ion Alexandru Tiriac, Ileana Lazariuc. Lista consumatorilor este mare, iar numele celor care s-au dedulcit la cocaina sunt tinute de procurori sub strasnic secret. Scandalul "drogurilor pentru VIP-uri" a acoperit o captura de proportii a politiei: arestarea revolutionarului Potoroc, fost consilier al deputatul PSD Viorel Gheorghiu. Nici pana azi nu s-a aflat cui ii erau destinate cele 7 kg de cocaina aduse cu avionul de la Caracas. In acea perioada, anchetatorii au perceput rumoare in grupul lui Gheara, pe care-l supravegheau cu mai mult interes ca oricand, ne spun surse judiciare.

HALAL PARTENERI. In prezent, dosarul drogurilor lui Potoroc este pritocit de procurori, care incearca sa depisteze cat mai multe noduri ale retelei. Cel al "drogurilor pentru VIP-uri" s-a rupt in doua. Jumatate a luat drumul instantei, traficantii urmand sa fie judecati saptamana viitoare. Cealalta jumatate, care colcaie de nume bune, a ramas in lucru.

Marii furnizori au ramas pana acum nedovediti. Despre ei se vorbeste, dar in soapta. Activitatile lor murdare sunt camuflate in spatele celor licite. Pot fi doar amusinati studiindu-le cercul de relatii si biografiile partenerilor lor de afaceri. In ce-l priveste pe Nicu Gheara, Jurnalul National a publicat acum un an o ancheta de amploare, in serial, radiografiind activitatile legale si ilegale ale acestuia, inventariind legaturile sale cu lumea interlopa mondiala. Dupa publicarea dezvaluirilor noastre, potrivit surselor judiciare citate de Antena 1, a fost intensificata supravegherea informativa a lui Gheara.

LA ADAPOST. In prezent, asupra sa se efectueaza cercetarile premergatoare inceperii urmaririi penale, pentru trafic de droguri de mare risc. Nicu Gheara se afla, de trei luni, departe de tara.

Elita lumii criminale - Cine sunt partenerii lui Nicu Gheara

Jurnalul National a prezentat, inca de anul trecut, conexiunile lui Nicu Gheara cu lumea interlopa romaneasca. Afacerile lui Gheara, pornite o data cu moartea colonelului Salitra, fost sef al Directiei Pasapoarte si patron al complexului angro Europa din Bucuresti, s-au dezvoltat pe masura ce acesta s-a inconjurat de personaje dintre cele mai dubioase.

NASUL INTERLOPULUI BEINUR. Nuredin Beinur este un nume foarte cunoscut in lumea interlopa. Beinur face legea in zona Litoralului romanesc, dar este temut si in Bucuresti. Beinur a fost unul dintre patronii firmei de bodyguarzi Millenium, firma in care era asociat alaturi de Sorin Sapunarescu, unul dintre cei mai cunoscuti traficanti de droguri romani. Acesta a fost arestat, in august 2001, langa Frankfurt de catre politia germana pentru trafic de droguri. Asociatul lui Beinur era, de fapt, seful unei retele ce transporta droguri sintetice intre Romania, Europa de Vest si Statele Unite. Nicu Gheara este unul dintre protectorii lui Nuredin Beinur si, in 2001, a participat la nunta acestuia, in calitate de nas.

FILIERA CHINEZEASCA. Din investigatiile noastre a reiesit faptul ca Nicu Gheara s-a asociat, indirect, in firma City Town, cu cetateanul chinez Ye Feng, unul dintre liderii gruparilor de crima organizata chinezesti din Romania. Feng s-a asociat direct cu Margareta Gheara, nevasta lui Nicu Gheara, si cu Nicolae Dan Pepy, mana dreapta a lui Nicu Gheara.

Feng a fost bodyguardul unei foste lidere a "mafiei" chinezesti din Bucuresti, Guo Yanping, supranumita Randunica. Potrivit politistilor de la crima organizata, gruparea Randunicii a semnat multe dintre crimele ce au avut loc in urma cu cativa ani in comunitatea chinezeasca din Romania.

MONITORIZAT DE "DOI SI UN SFERT". Numele lui Gheara a aparut, inca din 2000, intr-o nota a serviciului secret al Ministerului de Interne UM 0962 (celebra fosta "doi si-un sfert"). Astfel, in aceasta nota, publicata in presa centrala, sunt mentionate si numele lui Nicu Gheara si al asociatului acestuia, Nicolae Dan Pepy. Nota respectiva prezinta legaturile dintre fratii Gemeni, si ei cunoscuti membri ai lumii interlope, si alte personaje din underground-ul criminal romanesc.

MAFIOTI DE LA HOLLYWOOD. Nicu Gheara este un nume foarte cunoscut si in showbiz-ul din tara. Prin intermediul firmelor si relatiilor sale, el patroneaza concursuri de miss, prezentari de moda, precum si trupe sau cantareti autohtoni. Dupa ce s-a ancorat foarte bine in aceste domenii in plan autohton, Nicu Gheara a facut pasi si in afara tarii. Astfel, pe langa actorul Armando Assante, "mafiot de Hollywood", din cercul de prieteni al lui Gheara fac parte si oameni care au avut de-a face cu mafia adevarata.

Unul dintre acestia este un anume Ciro Orsini, patron al lantului international de pizzerii Ciro’s Pomodoro si proprietar al casei de discuri Stone Music. Orsini a fost invitatul lui Gheara in mai multe ocazii, printre care si la inaugurarea "Asociatiei Fotbalistilor Romani", sindicat al fotbalistilor in cadrul caruia Nicu Gheara este membru fondator. Numele lui Orsini este legat de cel al unui celebru mafiot American, Franco Nicoletti. Nicoletti a lucrat ca manager la primul restaurant Ciro’s din Los Angeles, restaurant ce era locul de intalnire a capilor temutei Cosa Nostra.
×
Subiecte în articol: observator nicu gheara beinur