x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghiță: La sfârșitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Gheorghiță: La sfârșitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

24 Iun 2021   •   00:05
Gheorghiță: La sfârșitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta
Sursa foto: Hepta

Nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta, a spus, miercuri seara, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri seara, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că este posibil să nu mai fie cazul pentru a treia doză de vaccin, dacă imunitatea colectivă va fi de 60 – 70%.

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccin, dacă avem populație vaccinată într-un număr mare cu schemă completă (...), să avem imunitate colectivă, adică 60 – 70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur că trecerea prin boală nu oferă o protecție suficientă, (...) ci doar 3 – 6 luni”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a spus că toate datele arată că România va înregistra o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a mai spus Gheoghiță.

Acesta a precizat că tulpina Delta este una dintre cele mai bine adaptate și are mutații care îi conferă o putere mai mare de răspândire.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță