x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghid MAE pentru romanii care merg la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar

Ghid MAE pentru romanii care merg la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar

01 Noi 2022   •   18:15
Ghid MAE pentru romanii care merg la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat marți un ghid pentru suporterii care merg la Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

Potrivit MAE, cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale de Fotbal, cea mai importantă competiție internațională de fotbal, va fi găzduită în acest an de Qatar, fiind prima Cupă Mondială de Fotbal ce va avea loc în Orientul Mijlociu și, de asemenea, prima organizată de o țară arabă, majoritar musulmană.

Ghidul cuprinde recomandări generale de călătorie și condițiile de călătorie în Qatar în această perioadă.

MAE informează că nu mai este obligatorie carantina pentru călătorii care sosesc din străinătate, însă călătorii testați pozitiv pentru COVID-19 după sosirea în Qatar trebuie să intre în autoizolare, în concordanță cu procedurile în vigoare din Statul Qatar.

„Vă rugăm să vă informați, în prealabil, cu privire la legislația și cutumele locale și să le respectați. Legislația și cutumele din Qatar sunt foarte diferite față de cele din România. Fiți conștienți de acțiunile dumneavoastră, pentru a vă asigura că nu ofensează, mai ales dacă intenționați să vizitați zone de lângă moschei sau alte obiective religioase. Există sancțiuni grave pentru activități/acțiuni care ar putea să nu fie ilegale în România, cum ar fi importul anumitor bunuri (carne de porc, țigări electronice/vape și orice poate fi perceput ca material/obiect pornografic)”, mai atrag atenția reprezentanții MAE.

De asemenea, aceștia anunță că autoritățile qatareze manifestă toleranță zero pentru deținerea de substanțe stupefiante (droguri).

„Potrivit celor mai recente informații oficiale furnizate de FIFA și de autoritățile qatareze, suporterii vor putea achiziționa și consuma alcool (anumite categorii) doar în zonele special amenajate din jurul stadioanelor, cu trei ore înainte de începerea meciului și o oră după încheierea acestuia. În timpul partidei, în interiorul stadionului, suporterii vor putea să achiziționeze doar băuturi fără alcool. De asemenea, suporterii vor putea achiziționa și consuma alcool în zona „FIFA Fan Festival” (Parcul Al Bidda), după ora 18.30. În prezent, alcoolul este disponibil doar clienților din restaurantele și barurile hotelurilor autorizate. Vârsta legală pentru consumul de alcool în Qatar este de 21 de ani. Este o infracțiune să consumi alcool sau să fii sub influența alcoolului într-un loc public”, se mai arată în ghid.

MAE anunță că România are o singură reprezentare diplomatică în Qatar - Ambasada României la Doha.

×