x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea, despre PNRR: Există probleme tehnice și politice 

Ghinea, despre PNRR: Există probleme tehnice și politice 

26 Apr 2021   •   19:21
Ghinea, despre PNRR: Există probleme tehnice și politice 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că în ceea ce privește negocierile cu Comisia Europeană pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice”.

Ghinea spune că pe mai multe componente din PNRR „aproape am bătut palma” cu Comisia Europeană, în timp la altele sunt probleme tehnice sau politice.

„Eu sunt foarte mulțumit că avem componenta de Educație, componenta de Sănătate, componenta de Infrastructură de transport, componenta de creșe, componenta de păduri, care sunt apreciate de Comisie, cu care aproape că am bătut palma, și sunt și alte componente pe care trebuie să mai muncim foarte mult ca să convingem Comisia Europeană. Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice, de pildă alocarea de 4 miliarde de euro pentru autostrăzi eu o consider o problemă politică, în sensul în care Comisia nu ar trebui să aibă o părere despre mărimea alocării, Comisia ar trebui să aibă observații tehnice pe această chestiune”, a declarat Cristian Ghinea.

În ceea ce privește investițiile în rețeaua de gaze, prevăzute în PNRR, ministrul Proiectelor Europene susține că CE este sceptică.

„În general, Comisia nu prea agreează finanțarea infrastructurii de combustibili fosili, este din nou o diferență de opinie, cum este și la irigații. Nu este niciun fel de greșeală. România vrea să investească în rețelele de gaze, ne asumăm acest punct de vedere, Comsisia este sceptică”, a mai spus Ghinea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea