x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea, despre selectarea, fără licitație, a firmei GSP Power: Este proiectul Ministerului Energiei

Ghinea, despre selectarea, fără licitație, a firmei GSP Power: Este proiectul Ministerului Energiei

02 Iun 2021   •   17:36
Ghinea, despre selectarea, fără licitație, a firmei GSP Power: Este proiectul Ministerului Energiei
Sursa foto: Hepta

Ministrul Inverstițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, spune că nu știe de ce a fost selectată, fără licitație, firma GSP Power pentru a beneficia de sute de milioane de euro din fondurile PNRR și aruncă mingea fierbinte în „ograda”: „Este un proiect al Ministerului Energiei”.

„Cum a fost selectată nu am cum să spun, pentru nu știu. Este un proiect făcut de Ministerul Energiei. Nu sunt 600 de milioane pentru acea companie. Vorbim de două proiecte inovatoare ale Romgaz într-un consorțiu cu Siemens și cu acea companie”, spune Cristian Ghinea.

El precizează că a fost făcută o analiză cu privire la ajutorul de stat împreună cu Consiliul Concurenței.

„Am semnalat faptul că această intervenție va trebui notificată la Comisia Europeană ca atare. În procesul de notificare și de răspuns la notificare colegii de la Ministerul Energiei vor trebui să explice tehnic, dacă e cazul, dacă acea companie poate să facă acea intervenție. Dacă această companie nu poate să justifice de ce doar ea poate să facă - nu știu, chiar nu știu - poate să fie un concept tehnic dezvoltat doar de ei , dar dacă nu se justifică această unicitate a companiei, atunci vom schimba acest concept și vom veni cu o competiție deschisă”, adaugă Ghinea.

Practic, ministrul Cristian Ghinea (USR PLUS) „aruncă” mingea fierbinte „în ograda” PNL, respectiv la ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL).

PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, „implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac”, să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR.

„PSD cere imperativ guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie. PSD denunță categoric maniera obscură în care firme prietene de partid ale PNL își umflă buzunarele, în dauna interesului general. Odată-n plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un Plan Național de Redresare și Reziliență este, în viziunea și aplicarea guvernului PNL-USRPLUS-UDMR, doar un instrument de îmbogățire ilicită și imorală a clicii de partid, de mituire a administrațiilor – primari și/sau președinți de CJ – pentru influențarea rezultatelor alegerilor interne de partid. Practic, guvernul Cîțu și complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interesele politic-personale”, potrivit unui comunicat de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea