În vreme de gripă economică, Voiculescu dă Intactului o “aspirină” de 100 de milioane de euro. Faptul că recesiunea se combate cu investiţii este regulă pentru orice afacere care vrea să treacă perioada de gripă economică fără să se îmbolnăvească. Dan Voiculescu nu face excepţie de la regulă şi pune la baza Antenelor 100 de milioane de euro investiţii. Pro-ul priveşte atent.
Şedinţă de criză la grupul media Intact, fondatorul trustului, Dan Voiculescu, secondat de fiica sa, Camelia, a convocat toţi directorii brandurilor de sub umbrela Intact. Dan Voiculescu a anunţat o investiţie de 100 de milioane de euro în dezvoltarea trustului, beneficiarii injecţiei fiind principalele motoare de profit ale Intact, adică televiziunile. Cele 100 de milioane se vor duce în principal în construcţia de noi studiouri şi retehnologizarea completă a studiourilor existente. Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia vor avea astfel resurse pentru producţii mai scumpe. De altfel, primul pas din mutarea de extindere a fost făcut de anunţul privind lansarea telenovelei “Fetele marinarului”, de care PR-iştii de la Intact vorbesc deja ca fiind cea mai scumpă producţieautohtonă de până acum. O altă parte din investiţie se va duce în resurse umane, pentru creşterea şi pregătirea personalului – un lucru mai rar acum, când peste tot prin ţară firmele îşi concediază angajaţii. Injecţia de capital pe care o primesc Antenele se pare că este doar prima parte dintr-o strategie mai amplă, care urmăreşte în pasul doi şi un pachet de investiţii, lărgirea portofoliului de publicaţii semnate de Intact. Dan Voiculescu a fost zgârcit cu declaraţiile despre planurile Intact, despre care a spus că trebuie să se vorbească numai cu fiica. Fondatorul trustului a spus însă în treacăt că “la moment de criză cheia este să te consolidezi, nu să te retragi. De peste Ocean vine un vânt rece şi Intact trebuie să fie bine îmbrăcat. Uitaţi-vă la New York Times, la CBS, la News Corporation – s-au îmbolnăvit”.
Giganţii media de peste Ocean traversează o perioadă dificilă: CBS se confruntă cu scăderea dramatică a valorii contabile a activelor, televiziunile Fox, parte a News Corporation deţinut de mogulul Rupert Murdoch, şi-au redus profitul cu 70%, New York Times avea la 1 octombrie datorii de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce Washington Post a pierdut 86% din profitul estimat. Intact pare că şi-a jucat cartea anticriză, grupul Pro rămâne deocamdată în expectativă.