x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, deferit justiţiei

Gigi Becali, deferit justiţiei

de Violeta Fotache    |    16 Oct 2009   •   00:00



Acuzat de sechestrarea hoţilor care i-au furat maşina, europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Gigi Becali, finanţatorul echipei Steaua, va fi judecat pentru comiterea a trei infracţiuni de sechestrare de persoane, în dosarul în care a fost arestat preventiv pentru două săptămâni.

Alături de el în boxa acuzaţilor vor mai compărea cinci dingre bodyguarzii săi Ştefan Dediu, Cătălin Smărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa (acuzat şi de uz nelegal de armă neletală supusă autorizării) şi poliţistul Romulus Dumitrescu, acuzat în plus şi de favorizarea infractorului.

Potrivit comunicatului Parchetului instanţei supreme, în noaptea de 26/27 ianuarie 2009, cei cinci bodyguarzi, "instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.ş. şi S.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice", context în care le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea furtului. Dosarul va fi soluţionat la instanţa supremă. 

Citiţi rechizitoriul procurorilor în cazul Gigi Becali - format pdf

×
Subiecte în articol: observator