x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu: Bani pentru refacerea DJ 411

Giurgiu: Bani pentru refacerea DJ 411

de Vasile Arcanu    |    20 Feb 2008   •   00:00
Giurgiu: Bani pentru refacerea DJ 411

O zonă atât de bogată în cultură şi civilizaţie din Giurgiu, delimitată de Bulbucata (leagănul “gândiristului” Nichifor Crainic) şi Clejani (patria rapsozilor cu faimă mondială)

O zonă atât de bogată în cultură şi civilizaţie din Giurgiu, delimitată de Bulbucata (leagănul “gândiristului” Nichifor Crainic) şi Clejani (patria rapsozilor cu faimă mondială) este legată de Europa printr-un drum “vai de mama lui”. Nu parcurgi zece metri fără ca gro­pile din asflat să nu-ţi amin­tească de faptul că mai practicabilă este o potecă decât acest drum pretenţios numit... judeţean!

Octavian Dascălu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, autoritatea care gestionează aşa-zi­sul drum, speră că administraţia publică judeţeană va fi mai operativă, mai ales că are “antecedente” favorabile prin cele câteva lucrări de reabilitare a drumurilor efectuate până în prezent, mai ales că şi pe acest drum s-au efectuat lucrări pe o distanţă scurtă, la intrarea în localitatea Bulbucata. “Este prins pe fondurile structurale. Deja am primit bani de la guvern pentru prima fază, pentru proiectare, pentru studiul de fezabilitate, în va­loare de circa 30 de miliarde de lei vechi. E vorba despre două drumuri judeţene: 411 şi 603, tota­lizând 70 de kilometri. Într-o primă fază am demarat procedurile de atribuire a licitaţiei pentru predare, urmând ca în cel mai scurt timp să începem şi execuţia propriu-zisă a lucrării”, spune Dascălu.

Se pare că luna viitoare vor fi demarate lucrările de acoperire cu pătură asfaltică a DJ 411, pe porţiunea Velea-Clejani (circa 10 km), primii doi kilometri (Stâlpu-Velea) fiind executaţi anul trecut.

×
Subiecte în articol: observator