x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grădină verticală pentru mediu curat

Grădină verticală pentru mediu curat

de Diana Scarlat    |    29 Sep 2010   •   00:00

Prima grădină verticală din România, în formă de Arcă, s-a construit astăzi în Bucureşti. Grădina este simbolul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Evenimentul a reunit cele mai importante proiecte dedicate mediului desfăşurate în anul 2010 de organizaţii, instituţii şi companii care pot fi înscrise în această competiţie în lunile octombrie şi noiembrie.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat se desfăşoară cu sprijinul Romtelecom şi al Gărzii Naţionale de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, fiind un program de amploare care are ca obiectiv promovarea unei lumi mai bune într-un mediu mai curat, prin expunerea publică a proiectelor de responsabilitate socială care au încercat, într-un fel sau altul, să salveze lumea în care trăim. Arca Verde este forma de expresie a principiilor şi aspiraţiilor care definesc Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, aflată în acest an la cea de-a doua ediţie a sa. Competiţia este deschisă tuturor proiectelor de salvare a mediului dezvoltate în 2010 şi reprezentată, la nivel simbolic, ca o Arcă modernă, o galerie contemporană ce reuneşte idei şi realizări dintre cele mai diverse din domeniul protejării mediului. Toate proiectele înscrise în competiţia lansată cu acest prilej au fost expuse publicului larg pe Arca Verde ECOTIC. "Felicit echipa ECOTIC care, prin Arca Verde, încearcă să adune la un singur loc tot ceea ce se numeşte acţiune verde din acest an în România, felicit pe cei care au gândit verde în acest an. Totodată, fac apel la populaţie, să nu rămână indiferentă la aceste acţiuni de conştientizare, pentru că, până la urmă, depinde de noi toţi cum va arăta viitorul copiilor noştri", a declarat Ministrul Mediului şi Pădurilor, domnul Laszlo Borbely.

În cadrul evenimentului de închidere s-au acordat Marele Premiu al Galei pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), trei premii (1, 2 si 3), şi Premiul Publicului. Prin acest program, ECOTIC urmăreşte nu doar recunoaşterea şi premierea celor mai bune iniţiative în domeniul protejării mediului, ci şi schimbarea mentalităţilor în ceea ce priveşte colectarea şi gestionarea corectă a DEEE, precum şi înţelegerea, de către populaţie, a importanţei reciclării în siguranţă a acestui tip de deşeuri.

×
Subiecte în articol: verde!