x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grădina Zoo, inchisă: Evadarea felinei, sabotaj imobiliar?

Grădina Zoo, inchisă: Evadarea felinei, sabotaj imobiliar?

de Monica Andrei Capatos    |    30 Noi 2007   •   00:00
Grădina Zoo, inchisă: Evadarea felinei, sabotaj imobiliar?

Incidentul de la Grădina Zoologică nu este unul intămplător, multe suspiciuni planănd asupra acestui caz. Evadarea jaguarului Bety din cuşca sa nu pare a fi un accident, o anchetă a Poliţiei fiind deja in derulare.

Adriean Videanu, primarul Capitalei, a declarat ieri că au existat indicii referitoare la o spărtură in gard, care l-au făcut să sesizeze organele abilitate in legătură cu acest caz. Pentru moment, Parcul Zoo a fost inchis pănă la finalizarea investigaţiilor. In legătură cu terenul pe care este amplasată Grădina Zoologică, Videanu a spus că, atăt timp căt este primar, acesta nu-şi va schimba destinaţia actuală. Inspectorii din Primăria Capitalei urmează să stabilească in ce condiţii a reuşit să scape jaguarul din cuşcă, cum s-a desfăşurat operaţiunea de prindere şi care au fost imprejurările care au dus la moartea acestuia.


MAFIE.
Miza este de fapt alta, şi anume terenul pe care se află Parcul Zoo din Pădurea Băneasa. "Băieţii deştepţi" implicaţi in afaceri imobiliare nu vor să rateze sub nici o formă o zonă atăt de bine cotată şi incearcă prin orice mijloace să forţeze mutarea grădinii in altă parte a Ca0pitalei. Mai ales că multe proiecte edilitare sunt deja schiţate pe zona verde, Jurnalul Naţional relatănd in urmă cu două zile că 20 de hectare din pădure sunt gata pentru tăiere.


Revenind la Grădina Zoologică, nu mai este o noutate că 20.000 de metri pătraţi au fost revendicaţi de familiile Gressian şi Filipoiu din totalul de 60.000. "Comisia care aplică Legea 10 a dat măsuri reparatorii care au fost atacate in instanţă. Acum ne aflăm in plin proces", a spus Videanu. De cănd există revendicarea nu s-a mai putut face nici o investiţie, Primăria Sectorului 1 fiind acuzată de conducerea municipalităţii că n-a fost de acord cu nici un proiect de modernizare a parcului zoo. Unul dintre planuri era organizarea unui Safari in Pădurea Băneasa pe o suprafaţă de 150 de hectare. Insă cei de la Primăria Capitalei n-au căzut la pace nici cu Romsilva in ograda cărora se află cea mai mare parte a pădurii şi nici cu Sectorul 1.


Un alt jucător pe piaţa imobiliară care vrea să speculeze momentul este primarul Comunei Chiajna, Mircea Minea, care are brusc un teren disponibil pentru amplasarea unei grădini zoologice la graniţa dintre Sectorul 6 şi Chiajna, pămănt pe care vrea să-l văndă pe bani grei municipalităţii. Asta in condiţiile in care acel teren a fost depistat de Primăria Capitalei pentru proiectul Zoo cu mult inainte de a-şi aduce aminte primarul Minea că-l are şi el in administrare.

×
Subiecte în articol: observator