x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gratis la circuit

Gratis la circuit

de Lucian Florea    |    21 Mai 2007   •   00:00
Gratis la circuit

Multe tamponări, derapaje, maşini in flăcări, bolizi făcuţi ţăndări, zgomote infernale, vizite oficiale şi VIP-uri, cam aşa se poate defini in căteva cuvinte ultima zi a campionatului FIA GT, Formula 3 şi Cupa Dacia Logan, organizat in jurul Casei Poporului. Pentru că ploaia a reuşit să-i trimită pe mulţi acasă, organizatorii au lăsat la un moment dat intrarea liberă.

Multe tamponări, derapaje, maşini in flăcări, bolizi făcuţi ţăndări, zgomote infernale, vizite oficiale şi VIP-uri, cam aşa se poate defini in căteva cuvinte ultima zi a campionatului FIA GT, Formula 3 şi Cupa Dacia Logan, organizat in jurul Casei Poporului. Pentru că ploaia a reuşit să-i trimită pe mulţi acasă, organizatorii au lăsat la un moment dat intrarea liberă.

Vremea mohorătă şi stropii de ploaie, de la primele ore ale dimineţii, au reuşit să golească tribunele amplasate in jurul Parlamentului. Pentru a avea totuşi spectatori la un astfel de eveniment important, organizatorii au decis să lase pentru căteva minute bune intrarea liberă. Momentul a fost speculat de cei aflaţi in zonă, astfel că locurile libere s-au ocupat imediat.

Pentru că nu putea rata un astfel de eveniment, preşedintele Traian Băsescu s-a dus ieri să vadă bolizii in acţiune.

Băsescu a venit la circuit cu puţin inainte de startul celei de-a doua curse de FIA GT 3. El era insoţit de fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, şi de preşedintele PD, Emil Boc.

Traian Băsescu a vizitat maşina cu numărul 34, a francezului Stephane Daoudi, căştigătorul cursei de sămbătă.

Şeful statului s-a plimbat pe pistă, fiind aplaudat de cei aproximativ 300 de spectatori din tribune, a vizitat linia de start/sosire impreună cu organizatorul competiţiei, Hartmut Beyer şi s-a dus şi la maşina romănilor, Mihai Marinescu şi Claudiu David, care a concurat in FIA GT. Apoi, Băsescu a urcat in tribuna VIP, pentru a urmări cursa. El a plecat după doar un sfert de oră de la inceperea cursei FIA GT3 căştigată de echipajul Romain Bera/Stefan van Campenhoudt. El nu a dorit să dea declaraţii presei, spunănd că este obosit după campanie.

Atăt in tribună, căt şi la plecare, agenţii SPP care asigură paza preşedintelui i-au bruscat pe reprezentanţii mass-media care incercau să se apropie de acesta pentru declaraţii.

La trei ore distanţă de la plecarea preşedintelelui, şi-a făcut apariţia şi premierul Călin Popescu Tăriceanu impreună cu soţia. El a ajuns la cortul echipei Vitaphone Racing, unde s-a intălnit cu fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac.

Apoi, Tăriceanu a urcat in tribuna amenajată deasupra boxelor, unde s-a intălnit cu actualul preşedinte al COSR, Octavian Morariu. După intălnirea cu Morariu, premierul a plecat impreună cu fiul său cel mare, Călin, in tribuna VIP.

Printre căştigătorii competiţiei s-au numărat pilotul Constantin Răileanu, clasat pe primul loc in a doua cursă din cadrul Cupei Dacia Logan, David şi Marinescu care au căştigat Cupa Dodge GT3.

DINAMOVIŞTI LA CIRCUIT. Printre VIP-urile prezente la competiţie s-au numărat Daciana Sărbu, Victor Ponta, generalul Eugen Bădălan, şeful Poliţiei Rutiere, Dumitru Jianu, Gina Pistol, Ion Ţiriac. O apariţie aparte a fost echipa de fotbal Dinamo. Imbrăcaţi in costumele de prezentare, dinamoviştii au sosit la circuit cu autocarul, in jurul orei 12:45, impreună cu tehnicianul Mircea Rednic. Ei au intrat apoi intr-un restaurant amenajat in paddock, pentru a lua masa. La circuit au venit şi preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi directorul general Cristi Borcea.

Vedetă in campanie

Vedeta campionatului FIA GT a fost Thomas Biagi. Are acum 31 de ani, dar şi-a inceput cariera cu ani in urmă, la carturi. A fost marele favorit in campionatul FIA GT 2007. Biagi a concurat la una dintre cele mai fierbinţi curse ale raliului Bucharest Challenge 2007. "Să trec de cel din faţa mea. Să fiu primul. Să mai căştig o cursă. La nivelul asfaltului, lumea incape in căteva cuvinte", acestea sunt motivele pentru care Biagi concurează. Biagi e implicat intr-o campanie care işi doreşte să-i incurajeze pe tinerii pasionaţi să inceapă un sport cu motor in condiţii de siguranţă. Nu pe stradă.

×
Subiecte în articol: observator