UPDATE: Angajaţii Salinei Ocna Dej s-au întors la locurile de muncă după ce au purtat discuţii cu conducerea societăţii şi s-a ajuns la o soluţie, anunţă Mediafax.
Liderului Sindicalului "Liber" al societăţii, Marcel Bote, a declarat că protestul spontan a fost aplanat şi că s-a găsit o soluţie pe cale amiabilă.
"Conflictul spontan declanşat joi dimineaţa s-a aplanat după ce am discutat cu conducerea societăţii. Muncitorii din schimbul întâi au reluat activitatea. A existat o nemulţumire a angajaţilor din schimbul al treilea care i-au angrenat şi pe cei din schimbul de dimineaţă, dar am purtat discuţii pentru a se rezolva protestul pe cale amiabilă. Conflictul a fost aplanat", a spus Bote, refuzând să precizeze însă în ce a constat soluţia privind încetarea protestului.
Peste 200 de angajaţi de la Salina Ocna Dej din judeţul Cluj refuză să intre la lucru, în această dimineaţă, reclamând că nu au primit banii promişi pentru orele suplimentare lucrate în decembrie, în timpul sărbătorilor.
Joi dimineaţă, muncitorii s-au adunat în curtea unităţii, cei din schimbul de noapte refuzând să mai plece acasă, iar cei din schimbul de dimineaţă refuzând să înceapă lucrul, anunţă Mediafax.
"Suntem nemulţumiţi că nu am luat banii promişi pentru activitatea desfăşurată şi pentru orele suplimentare din luna decembrie dinaintea sărbătorilor de iarnă. Ni s-au promis 60% în plus la salariu, dar nu am primit niciun ban. Am încărcat sute de tiruri cu sare care era folosită la lucrări de deszăpezire şi trebuia să fim recompensaţi pentru asta", a declarat un angajat al Salinei Ocna Dej.
Conducerea sindicatului şi cea a societăţii negociază, la ora transmiterii acestei ştiri, o soluţie pentru încetarea conflictului spontan de muncă.
Salina Ocna Dej face parte din Societatea Naţională a Sării S.A., fiind organizată ca sucursală a acesteia. Obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej este extragerea, prepararea şi comercializarea sării.