x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați

Grindeanu: A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați

20 Mai 2022   •   18:10
Grindeanu: A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați

A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost semnat astăzi (vineri - n.r.) Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port. Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile! Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanțat prin POIM 2014-2020”, anunță Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că prin acest contract va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Potrivit lui Grindeanu, lucrările vor consta în -modernizarea a 2,284 km de drum rutier, construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port și construirea a 2,288 km de cale ferata nouă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu