x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8 intră în licitație

Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8 intră în licitație

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2024   •   23:30
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8 intră în licitație
Sursa foto: Antena 3 CNN

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță, joi, că intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8.

CNAIR a transmis, joi, spre validare la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției lotului Miercurea Nirajului-Sărățeni, de 23,4 km, potrivit ministrului Sorin Girindeanu.

„Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km. Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentației de atribuire, va fi publicat anunțul de participare la licitație în cadrul căruia va fi precizată și valoarea estimată a contractului”, spune ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook

Potrivit acestuia, în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înființata Companie pentru Investiții Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: grindeanu autostrada licitatie