x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați

Grindeanu: Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați

26 Apr 2022   •   16:53
Grindeanu: Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță operaționalizarea rapidă a liniilor de cale ferată cu ecartament larg din Galați: „Această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați”.

„Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galați! Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El afirmă că această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați.

„Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanța, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime. Reparațiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) și pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galați vor dura 60 de zile de la data semnării contractului. Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparațiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură”, conchide Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu