x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu, victima escrocheriilor online

Grindeanu, victima escrocheriilor online

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   15:00
Grindeanu, victima escrocheriilor online
Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță că a luat atitudine împotriva utilizării neautorizate a imaginii sale în contextul unei presupuse vânzări de acțiuni la o companie. Grindeanu a denunțat această practică ca fiind o tentativă de fraudă online.

Declarația ministrului Grindeanu vine ca răspuns la apariția unor videoclipuri false, care sunt distribuite pe rețelele de socializare cu scopul de a promova o vânzare de acțiuni la o companie.

„Am sesizat astăzi instituțiile abilitate pentru a fi identificate, și pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie!Aceste informații false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!Nu am făcut și nu voi face reclamă pentru nicio companie și nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acțiuni!”, transmite Sorin Grindeanu.

Reamintim că, în urmă cu o zi, și Banca Națională a României (BNR) a semnalat că, în ultima perioadă, au fost postate imagini de tip deepfake în care sunt folosite imaginea și vocea guvernatorului Mugur Isărescu. Clipurile încearcă să convingă publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

×
Subiecte în articol: grindeanu escrocherii online