x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va plăti o indemnizație de hrană de 16 lei pe zi bolnavilor de tuberculoză tratați în ambulatoriu

Guvernul va plăti o indemnizație de hrană de 16 lei pe zi bolnavilor de tuberculoză tratați în ambulatoriu

23 Oct 2020   •   11:36
Guvernul va plăti o indemnizație de hrană de 16 lei pe zi bolnavilor de tuberculoză tratați în ambulatoriu
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană de 16 lei pe zi pentru adulți și de 15 lei pe zi pentru copii, a decis Guvernul.

 

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea Guvernului privind aprobarea cuantumului indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză tratate în ambulatoriu. Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, se aprobă cuantumul indemnizaţiei lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu. Acesta se stabilește pe baza nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice, cu modificările ulterioare, corespunzător categoriei de bolnavi TBC, respectiv de 16 lei/zi pentru pacienții adulți și de 15 lei/zi pentru pacienții copii”, anunță MInisterul Sănătății.

Potrivit sursei citate, prin această măsură se urmărește motivarea pacientului pentru respectarea tratamentului complet, până la vindecare.

„Acordarea unei indemnizații lunare de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr.302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculozăpe toată perioada de tratament în ambulatoriu. Metodologia de acordare a a acestei indemnizații se va face prin ordinul comnun al ministrului Sănătății și Justiției”, transmite MS.

 

×
Subiecte în articol: bolnavi tuberculoză