x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea sa SCHIMBE noul Cod fiscal. Românii fără venituri ar putea scăpa de plata CASS

Guvernul vrea sa SCHIMBE noul Cod fiscal. Românii fără venituri ar putea scăpa de plata CASS

06 Ian 2016   •   14:56
Guvernul vrea sa SCHIMBE noul Cod fiscal. Românii fără venituri ar putea scăpa de plata CASS

Guvernul ar putea să modifice Codul Fiscal pentru ca românii fără venituri să nu mai fie obligati sa achite contribuții la sănătate. Anunțul a fost făcut de purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a menționat că în prezent se face o analiză pe aceasta temă.

"Vrem sa eliminam caracterul de obligativitate cat mai repede. (...) Raman la aceasta idee: cei fara venituri pot sa intre in sistem platind contributia aferenta ultimelor sase luni. E bine ca plata CASS sa se faca voluntar, nu obligatoriu, pentru ca e un element de coeziune, de responsabilitate fiscala si sociala. Deci, vrem sa eliminam caracterul imperativ, pentru ca exista situatii care nu se justifica", a explicat Dan Suciu, intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta de guvern.

Noul Cod Fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, prevede la art.180 ca toate persoanele fara venituri vor fi obligate sa achite contributii la sanatate. Calculele arata ca ar fi vorba de 57 de lei pe luna. 

×